همه چیز درباره لامینه یامال؛ ماجرای شادی گل + دعوای آدیداس و نایکی

همه او را با اسم کوچکش می‌شناسند. کسی نمی‌داند نام خانوادگی‌ پدرش نصراوی است و نام خانوادگی مادرش ابانا. همه او را با اسم دو سیلابی‌اش می‌شناسند و احتمالا فکر می‌کنند اولی اسم کوچک و دومی فامیلی‌اش است اما واقعیت این است که لامینه و یامال دو دوست صمیمی پدرش بودند و این مرد مراکشی به دلیل علاقه به آنها اسم پسرش را گذاشت لامینه یامال.

با اینکه محل تولد او در سه کیلومتری ورزشگاه نیوکمپ بود اما بعد از طلاق پدر و مادرش وقتی تنها سه سال داشت، او بیشتر در منطقه حومه‌ای روکافوندا و گرانولرز(در ۴۰ کیلومتری بارسلون) بزرگ شد که در اولی خانواده پدری و در دومی مادرش زندگی می‌کردند. یامال فوتبال را از زمین‌های سیمانی شروع کرد. همان زمین آسفالت خودمان. در آن مناطق کسی پول زمین چمن نداشت و بچه‌ها در کوچه و خیابان فوتبال بازی می‌کردند.

استعداد او خیلی زود مورد توجه استعدادیاب‌های باشگاه بارسلونا قرار گرفت و در هفت سالگی راهی این باشگاه شد. بیشتر اوقات باید با مترو خود را به باشگاه می‌رساند و معروف است قسمتی از خوابش را در قطارهای درون‌شهری انجام می‌داده. چندسال بعد بارسا در لاماسیا به او جایی داد تا فاصله‌اش با کمپ تمرینی تنها ۵ دقیقه پیاده‌روی باشد.

شادی گل او درواقع یادآور روزهای بچگی‌اش در روکافوندا است. او عادت دارد با انگشتان دستش عدد ۳۰۴ را نشان دهد؛ سه رقم آخر کدپستی آن منطقه حومه‌نشین. این یک پیام الهام‌بخش به همه بچه‌های آن دور و اطراف است.

سال گذشته بر سر قرارداد بستن با یامال یک جنگ بزرگ تجاری بین نایکی و آدیداس آغاز شد. قرارداد نایکی در شرف اتمام بود و آدیداس که این موضوع را فهمیده بود مسی را مجاب کرد تا پیغامی ویدئویی به او بدهد تا یامال با این شرکت آلمانی قرارداد ببندد. نایکی هم البته کاری مشابه با امباپه انجام داد ولی انتخاب لامینه بین امباپه و مسی،‌ دومی بود. چندی بعد تماشای یامال با کفش‌های آدیداس حسابی مدیران این شرکت را سرکیف آورد.

یامال در تیم‌های پایه‌ای بارسا، در زیر ۹ سال تا زیر ۱۹ سال مجموعا ۲۴۹ بازی انجام داد و آمار گلزنی خیر‌ه‌کنندی از خود برجای گذاشت؛ ۳۵۷ گل!

او سال گذشته ایجنت خودش را هم تغییر داد و با شرکت معروف ژرژ مندس پرتغالی قرارداد امضا کرد تا راحت‌تر وارد دنیای حرفه‌ای شود.

با تصمیم فدراسیون فوتبال اسپانیا، قرار نیست یامال در المپیک پاریس به میدان برود. آنها نمی‌خواهند خاطره پدری در سال ۲۰۲۰ تکرار شود. پدری در آن زمان در اوج بود ولی بین تابستان ۲۰۲۰ تا تابستان ۲۰۲۱ هفتاد بازی انجام داد و خیلی‌ها مصدومیت‌های مکرر او را نتیجه آن فشار می‌دانند.

یامال که هنوز دانش‌آموز است در رشته ریاضی استعداد خوبی دارد ولی درس تاریخش را به سختی پاس می‌کند. ظاهرا چون نیاز به خواندن کتاب‌های زیادی دارد ولی مساله این است که این جوان حالا ۱۷ ساله، با گلزنی برابر فرانسه خودش تاریخ را رقم زده و اسمش به عنوان جوان‌ترین گلزن تاریخ مسابقات ثبت شده.

اولین نفری باشید که نظر می دهد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *